Advertisement

BRIGHT - BİR NETFLIX EFSANESİ!

BİR NETFLIX EFSANESİ! - BRIGHT

BA YIL DIM!

Su gibi akıp gitti koskoca 2 saat. Hem fantastik hem bilimkurgu hem komedi hem drama! Her şeyden biraz ve tam tadında verilmişti. Bildiğiniz gibi Orkların babası olarak sayılan Yüzüklerin Efendisi serisinde Orklar savaşçı ve öldürmeye odaklı canlılardı. Bright'ta ise kendi hayatlarını, sistemlerini kurdukları bir dünya var. Elfler, at adamlar, periler, orklar yani fantastik dünyanın önemli sihirli varlıkları Bright'a akın etmiş. Onlar ve insanlar beraber yaşıyor tabi bu beraberlik içerisinde ciddi bir hiyerarşi var ama bir Ork bu hiyerarşinin dışına çıkmak istiyor. Çocukluğundan beri tek hayali polis olmak olan Jakoby Ork olmasına aldırmadan polis olmayı başarıyor ve onun silah arkadaşı da Ward oluveriyor. Yani nam-ı değer Will Smith abimiz.
Will Smith ve Joel Edgerton harika bir ikili olmuş. Senaryo harika bir hızda akıp gidiyor. Tek bir noktada bile aman buna ne gerek vardı neden bunu koymuşlar ya da gereksiz uzun diyemedim. Dilim varmadı. Senaryo başlarken ve biterken sizde ya gelecekte bunlar gerçek olursa hissi uyandırıyor. 
Ya da Elfler, Orklar, büyücüler gerçekse ve bizler de sadece aptal Mugglersak? 
Şaka bir yana senaryo son derece özgündü. Hikaye çok hızlı ilerliyor bir anda kendinizi olayların göbeğinde buluyorsunuz.
Jakoby ve Ward'ın partnerliği film boyunca istemsizce hem üzüyor hem güldürüyor. Elflerin acımasızlığı, Orkların uğradığı ırkçılık politikaları, perilere uygulanan şiddet... 
Yahu ne diyorsun dediğinizi duyar gibiyim ama Bright'ta tam olarak bunlar var. Komik bir dille fantastik dünyayı gerçek dünyaya taşımışlar. Ve maalesef ki o yeni dünyada bile sistematik sorunlar, ırkçılık, çeteleşme mevcut. Diyorum ya senaryo çok ilginç. Gerçek hissine kapılacağınız kadar günlük noktaları da işleyerek ele almışlar.
Bright yani filmin ismi aslında bir büyü değneğini kullanabilecek güçteki kişi anlamına geliyor filmde. Jakoby ve Ward birden bire bir operasyon esnasında başlarına kalan bir değnek ve Bir Elfle koşturup duruyor film boyu. Bright'ı arayıp duruyorlar. Sonuçta ellerinde sihirli bir değnek varken neden başlarındaki beladan kurtulamasınlar ki? Tabi ork çeteleri, elf mafyası, yozlaşmış polisler arasındaki kovalamaca da hayatta kalabilirlerse.
Netflix bir kez daha işinin ehli olduğunu göstermiş oldu bize. Bana göre Will Smith'in oynadığı en iyi fantastik kurgu filmiydi Bright. Kesinlikle izlemelisiniz. Bol bol gülecek ve onların kaçışlarını izlerken hop oturup hop kalkacaksınız. Kaçış dediğim ortalama 1 - 2 gece sürüyor diyebilirim ama aksiyon hiç durulmadığı için 2 saat size 2 dakika gibi geliyor.
Netflix'in Bright'ı dizi yapmasını çook isterdim. Kesinlikle benzersiz bir şeyler çıkardı ortaya. Ama içimden bir ses Bright'in 2.filminin geleceğini söylüyor.
O yüzden bir an önce açın ve izleyin. Netflix üyeliğiniz yoksa bile 1 aylık bedava denemeyle de izleyebilirsiniz. Aşağıda fragman yer alıyor. Fantastik sever ya da Yüzüklerin Efendisi serisine hayransanız mutlaka bakın derim! Çünkü bana göre 2 saatinizi almayı sonuna kadar hak eden filmlerden biri!

Bright Fragman:

Yorum Gönder

0 Yorumlar