Advertisement

The Revenant - Leonardo DiCaprio - Film Yorumum

The Revenant
IMDB: 8,1
Film bana göre beş üzerinden 4 alacak kadar iyiydi. 1 puan nereden gitti buyurun aşağıdan okuyun.

     The Revenant yani Diriliş filmini, çıktığı dönemde izlemiştim. Üzerinden uzun bir zaman geçtikten sonra yorum yapmanın zor olacağını düşünüyordum ki hiçte öyle olmadı. Filmin en önemli kısımları hatta film hakkında İnternet de dönen geyikler bile hala aklımda.
















Hatırlarsanız Leonardo Dicaprio yer almış olduğun onlarca başarılı projeye rağmen Oscar ödülünü bu zamana kadar hiç alamadı. Sıkıysa Yakala'dan Başlangıç'a Başlangıç'tan Kara Elmas'a kadar oynağı her karakteri sonuna kadar hissettiren birisi nasıl olur da Oscar kazanamaz? Sanırım Leonardo Dicaprio'da bu durumdan muzdarip olacak ki sonunda ayılı kovalamacalı vurmalı kırmalı Kızılderili'li bir filmde yer alıverdi. Yani demeye çalıştım Oscar alabilmek için soykırım açlık ya da diktatörlüğü konu alan filmlerde yer almak gerekiyor. Titanik'teki baş rolü paylaştığı arkadaşı da bir Hitler dönemi filminde yer aldıktan sonra Oscar almıştı. Her neyse konumuz The Revenant!

Film genel itibarıyla yavaş bir tempoda izletiyor kendini. Filmin son yarım saati ise aksiyonu yükleyip o neydi be diye çıkmamıza sebebiyet veriyor. Maalesef ben öyle çıkanlardan da olamadım. Aklım ucu açık bırakılmış sona takılmıştı. Daha doğrusu ben ucu açık olsun, onca vurmaca kırmaca, boğmacadan sonra Leo'nun sonu bu olmasın be demiştim.
Film de Kızılderili ırkına yapılan büyük zulmü görebiliyoruz. Yaşadıkları yerler yağmalanıyor, insanlar sonu getirilmek istenircesine öldürülüyor, çocuk kadın demeden bütün şiddeti yaşıyorlar. 
Leo'da Kızılderili bir kadına aşık oluyor. Evleniyor ve Kızılderili'lerin doğal yaşam ortamına adapte ola Leo onlarla beraber yaşamaya başlıyor. Bir erkek çocukları oluyor. Her şey iyi güzelken bir gün yaşadıkları alan yağmalanıyor ve hiç kimse hayatta bırakılmıyor ki bu hengame içinde Leo'nun çocuğundan başka kimsesi kalmıyor. Ama bir gün oğlunu da kaybedince hayattan, tutunduğu her şeyden vazgeçerek sadece intikam almak için yeniden doğuyor!
Onu hem karısında hem de oğlundan koparanlardan intikam almak için ölümü bile atlatan bir adamın ayakta kalışıdır The Revenant(Diriliş). Kar kış demeden ayı çakal kurt umursamadan tırmanır dağları Leo abimiz. Çünkü neden? Oğlunun katilini bulacak ve onu kendi elleriyle öldürecektir! Tabiki bu öyle sandığı kadar kolay olmaz. Ama bundan sonrasını anlatırsam filmi izlemeyenler için pek hoş  bir sürpriz olmaz. O yüzden durgun sonlara doğru temposu yükselen filmleri seviyorsanız The Revanant tam size göre. Gözden kaçırmayın izleyin derim! Sonuçta o kadar uzun yıllardan sonra Leonardo Dicaprio'ya Oscar kazandırmış bir film. Kötü olması olasılık dahilinde bile olamaz :) :). Değil mi?

Yorum Gönder

0 Yorumlar