Advertisement

Beğendiğim Pixar Animasyonları




Film Adı: Piper
Yayın Tarihi: 17 Haziran 2016
Yapım Şirketleri: Pixar, Walt Disney Pictures
Film Süresi: 6 dakika
IMDb: 8,5

Geçen gün Facebook'ta sanırım BoredPanda'nın paylaşımında gördüğüm animasyon filmidir. Kısacıktır ve tamamen Pixar şirketinin dedirtecek kadar tatlı bir sonla bitmiştir. Küçük bir yaban kuşunun hayata attığı ilk adımları görsel bir şölen şeklinde sunuyor bizlere. Sadece 6 dakika içinde yeni bir şeyler öğrenip, deneyimlemenin ne kadar müthiş bir şey olduğunu hatırlatıyor bize Piper. Küçük kuşa annesi nasıl kendi başına yemek bulması gerektiğini öğretiyor daha doğrusu öğretmeye çalışıyor. Çünkü yavru kuşumuz denizden ve ıslanmaktan çok korkuyor. Korkusunu yenmesini sağlayan da karşısına birden bire çıkan minik bir yengeç oluyor. Zaten o sahnede ki görsellik beni benden aldı. Pixar'ın en sevdiğim yanı ise insan dışındaki canlıların masumiyetini ve güzelliğini böylesine safça ortaya koymasıdır. Pixar'ın diğer bir animasyonu olan Partly Cloudly'i yani Kara Bulut'u izleyen bilir orada da bir leyleğin başına gelebilecek kötü bir olay oldukça tatlı bir dille anlatılmış aynı tatlılıkla da sonlandırılmıştır. 
Kısacası vaktiniz varsa Piper'ı izleyin. Bittiğinde üzeleceğiniz kadar güzel bir hikayeye sahip.


Film Adı: Lifted
Yayın Tarihi: 29 Haziran 2007
Yapım Şirketi: Pixar
Film Süresi: 5 dakika
IMDb: 8,0

Bir gece kapınızı uzaylılar çalıverse ne yapardınız? Her halde ben olsam o dakika ruhumu teslim ederdim. Neyseki Lifted'teki masum insan uyanmıyor ve öyle bir durumun dehşetini yaşamıyor. Animasyonda dünyadaki iki uzaylının insan kaçırmak üzere çalışmalar yaptığını görüyoruz. Daha doğrusu bir uzaylı diğerini değerlendiriyor, yeteri kadar iyi kaçırabiliyor mu diye. Kulağa korkunç gelse de animasyonda oldukça komik bir dille anlatılmış. Uzaylılar ise E.T.'den hallice birisi işin iyi olmayan, beceriksiz bir rolde diğeri ise otoriter. Filmin sonu ise beklenmedik oldu benim için. Adamcağızı öyle bırakacağınıza kaçırsaydınız daha iyiydi demeden edemedim.





Film Adı: Ters Yüz
Yayın Tarihi: 19 Haziran 2015
Yapım Şirketi: Pixar
Film Süresi: 1 saat 42 dakika
IMDb: 8,2

İzlediğim en uzun animasyon filmi olabilir ve Insıde Out Oscar ödüllü bir film! Bu bile ne kadar güzel olduğunu bir göstergesidir. Bu film için Pixar ciddi bir çalışma gerçekleştirmiş. O kadar ki Pixar filmleri arasında hem bu uzun bir zaman hem de bu kadar kalabalık bir ekiple yapılan ilk filmmiş. Ne diyeyim onca emek boşa gitmemiş. 
Filmde oldukça farklı bir konu işleniyor. Küçük bir çocuktan yetişkin bir insana insan beynindeki duyguların nasıl hareket ettiklerini komik bir dille anlatmaya çalışmış. İçinde hem bilimsellik hem macera hem de dramı bir arada bulunuyor. Öfke, korku, mutsuzluk, tiksinti, mutluluk yani temel duygular yer alıyor, verdiğimiz tepkilerde.
Tabi ki bir bu tepkilerin beynimizin içinde nasıl gerçekleştiğinden haberdar değiliz. İşte Ters Yüz'de tam bu noktada işe elini atıyor ve beynimizde ne olup bitiyorsa bize gösteriyor. Bir çok gerçekçi yani vardı. Örneğin işlenen aile ilişkisi kızın ailesini terk etmeye çalışması babanın öfke ve otoritesi annenin duygusallığı, hepsinin tutulacak bir gerçeklik noktası vardı. Filmde hem ağladım hem güldüm hem de korktum. Çünkü beynimizin içini, büyüme süreçlerimizi öylesine ustaca yansıtmış ki Pixar ekibi insan ister istemez demek ki görünmeyen yüzümüzde olup biten şeyler bunlarmış demeden edemiyoruz. 
Kısacası bu filmi mutlaka izleyin. Çocukları olanlar mutlaka çocuklarıyla izlemeli bu sayede hem onları gözünden olayları görmüş olurlar hem de çocukları düşünme ve büyüme süreçlerini konuşmaktan daha iyi bir yöntemle göstererek anlatmış olurlar.



Yorum Gönder

0 Yorumlar