Advertisement

Eğer Yaşarsam / Film Yorumum

Eğer Yaşarsam / Film Yorumum


Filmin Adı: Eğer Yaşarsam
Uyarlandığı Kitap: Eğer Yaşarsam
Yönetmen: R.J. Cutler
İmdb Puanı:6,8
Aynı adlı kitaptan yorumlanmış, boğazı düğümleyen bir film  Eğer Yaşarsam. Her şeyin günlük güneşlik başladığı bir kasabada bir trafik kazası trajik bir geleceğe sürükler Mia Hall'i. Kitabını okurken çoğunlukla ağladığım, ama bir o kadar da gülümsediğim yerler vardı. Ama bu gülücükler komik bir şey yüzünden değil, geçmişin tozlu raflarından çıkarılmış, güzel hatıralar içindi.
İçinizi buruklaştıran, kalbinizi ısıtan ve gözlerini dolu dolu yapan hatıralarla dolu. Ölümde vardı, yola devam etmekte... 

Peki ya Mia yola devam edecek miydi?

Kitabımızın ana konusu yukarı da soru etrafında şekilleniyor.
Kitabın ana karakteri Mia Hall bir trafik kazasıyla ölüm ve kalım arasındaki o ince çizgide bulur kendini. Yalnız bir şeyler çok kötü bir biçimde ters gitmektedir. Çünkü her şeyi görüp duyuyor olmasına rağmen kimse onu fark edemiyordur. Tıpkı bir hayalet gibi yoğun bakımdaki bedeninin etrafında geziniyor, kendisi için üzülen sevdiklerini izliyor, hastanedeki ailesi için endişeleniyordu. Bunları görmemizin yanında bir de Mia'nın geçmişindeki anılara dönüşler yaşıyorduk.  
Bebekliğini, çocukluğunu, ergenliğini, ilk aşkını, en yakın dostunu, hayatının mesleğini ve çok sevdiği ailesini...

Hem ana karakteri derinlemesine tanıdığımız hem de hayatta kalması için dua ettiğimiz o nadir kitaplardan birini sinema perdesine güzelce yansıtmışlar. Kitabın olay örgüsüne sadık ve okuyucuyu memnun edecek oyuncu seçimleri yapılan izlenesi bir film ortaya çıkarmış.
Acısıyla tatlısıyla, yaşamın ölümle var edildiğini bu gerçekçi dünyayı bize sunan Gayle Forman'a (sevgili yazarımıza) teşekkür eder ve filmi bir kez daha izlemeye giderim.

Küçük bir alıntı:
"Sevgi, onu tutunduğunuz sürece asla ölmez, sizi terk etmez ve asla bitmez. Sevgi sizi ölümsüz kılar."
Fragman:


Yorum Gönder

0 Yorumlar