Advertisement

DEADPOOL 2! İYİ ADAMIN KÖTÜ HİKAYESİ

DEADPOOL 2! İYİ ADAMIN KÖTÜ HİKAYESİ

Deadpool 2 sonunda vizyona girdi. İlk film kadar bekletmedikleri için mutluyum. Peki herkesin aklındaki o malum soruyu sormalı mıyım? 

İlk film harikaydı peki ikincisi beklenileni karşıladı mı?

İlk filmi üniversitedeyken izlemiştim, dakikaların nasıl geçtiğini bir kenara bırakın, olaysız geçen sahne sayısı yok denilecek kadar azdı. 
İzlerken sıkılmanıza imkan vermiyordu, ayrıca bu zamana kadar izlediğimiz tüm süperkahramanlardan çok farklıydı. Deadpool kötü olmak için yaratılmış ama kendince iyilik yapan ve her koşula hemen uyum sağlayan bir bukalemundu. Esprileri, cinsiyetlerle dalga geçişine, çok yönlülüğüne diyecek laf yok. Tam da bu sebebten çok iyi bir gişe elde etti ve DEADPOOL 2 'nin çıkışını garantiledi.
Şimdi gelelim cevaba. Birinci filmi övdük övdük peki ikinci filmin içini oyup bade mi koyalım? Hayır. İlk film gibi akışı hızlı seyrediyor. Durmayan bir aksiyonun içinde bu kez biraz dram koymuşlar, dramın içine sosyal mesajlar, sosyal mesajlara da bir tutam Deadpool gevşekliği serpiştirmişler.
Bu filmde ilk filmde yer alan karakterler bulunsa da içine bir iki tane yeni kişi daha eklemişler. Yarı robot yarı insan olan gelecekten gelen ne üdüğü belirsiz bir abi var mesela. Sonra ellerinden ateş topları saçan manyak bir ergen de cabası. 
Görsellik konusunda diyecek lafım yok, efektler gözü yormuyordu, gerçeğe yakın bir biçimde, bizde ki yeşil perde efektlerinden çok daha iyi iş çıkardıkları kesin :D. 
Hani şu gözleri görmeyen tontiş bir teyzemiz vardı. Hah! O bu filmde de tam dozunda verilmişti. Yan karakterlerin çok göze batırılmadığı, hikayenin ağırlıklı olarak Deadpool'un etrafında seyrettiği bir senaryoydu. 

Ama ilk film efsaneydi be!

Bunu demem sanıyordum ama dedim işte! Ne yalan söyleyeyim filmin taa ilk başında hiç istemeyeceğim bir olay yaşandı ve ben bu durumdan nefret ettim. Kötülük içinde kendince iyi olmaya çalışan Deadpool'a Karma bile çakmıştı tekmesini. Hayır bunuda mı yaşayacaktı bu herif! diyor sinirlerimi bir kenara bırakıp izlemenizi tavsiye ediyorum.
Yanlış hatırlamıyorsam 1 saat 40 dakikaydı film ve bence çok çabuk akıp gitti. İzlenebilitesi olan, azıcık fantastik azıcık bilim kurgu, bolca dayaklı filmleri seviyorsanız kaçırmayın derim!

Deadpool 2 Fragman:



Yorum Gönder

0 Yorumlar