Advertisement

ÖĞRENCİLER! BU MESLEĞİ SEÇİN!

ÖĞRENCİLER! BU MESLEĞİ SEÇİN!

Yazılım mühendisliği
Kod yazılımı 
Robotik Programlama 

Bunlar artık geleceğin değil günün meslekleri haline geldi. Siber güvenlikten, internette çoğalan pazar alanlarına, markalaşmak için sosyal platformlarda etkin olmaktan, kendi programlarınızı yazmaya kadar uzanan uçsuz bucaksız bir diyar burası.
Üstüne üstlük bunu meslek edinmek için illa bir üniversiteye gitmeniz de şart değil! O kadar fazla internet kaynağı var ki şaşar kalırsınız! Belki bir okulda alabileceğinizden daha fazla ders alabilirsiniz. Üstüne üstlük bu alanda kariyer yapmak istediğinizde abi hami dayı sahibi falan olmanız da gerekmiyor. 
Yaptığınız iş tamamen ortada olduğu için bir şirketin sizin seçip seçmemesi tamamen sizin çabanız ve kod yazma becerinize kalıyor. Akılcı projeler yürütmeniz, farklı fikirler içeren mini programlar inşa etmeniz için cebinizin parayla dolu olması şart değil. Öğrenmeye aç olmanız gerekiyor. Sophia hani şu namı değer İlk Robot İnsan olan Sophia diyor ki "(İnsan) Sen daha zekisin ama ben öğreniyorum".
Yani şuanda ki zekanızı alt edecek olan yine sizsiniz. Öğrenerek, zamanınızı kendinize yatırarak geleceğiniz için birikim yapmaya başlayabilirsiniz.

Ne yani şimdi üniversite okumayalım mı? 

Saçmalama sende diye isyan eden bir güruh var! Duyuyorum sizi. Ve sormadan edemiyorum: "Biz okudukta ne oldu?" Koskoca ekonomi yazarları çıkıp "Okumayın, vasıfsız elemandan az maaş alacaksınız!" diyor ben okumayın demişim çok mu? Şaka şaka okuyun elbette okuyun! Ama dört duvarın arasında oturduğunuz, üzerinde de BURASI ŞU ÜNİVERSİTESİDİR yazan tabelaların bulunduğu her yeri okul sanmayın.
OKUL kendinize değer katabildiğiniz, sorgulayabildiğiniz yeni beceriler elde edebildiğiniz, tartışabildiğiniz, öğrenebildiğiniz her yerdir. Yani İnsan'ın olduğu her yer aslında birer okuldur. 
Maalesef ki içinde bulunduğumuz standartlar gereği okul tıpkı cezaevi gibi, sabah yataklarından zorla koparılan öğrencilerle doldurulan bir yer halini aldı. Eğitim öğretim değil de sınav geçme, baraj aşma, maraton koşma gibi abidik gubidik 'hedeflere' yönelik derslerin olduğu bir kurum durumuna düşürüldü. Sanat yok gelecek yok günümüz deseniz hiç yok ancak yıllardır tekrar eden tozlu kitapların bir o kadar tozlu satırları var. Sürekli aynı mısralar veriliyor size. Nereden mi biliyorum aynı mısralar bana da ezberletilmişti. 
"ŞU LİSEYİ BİTİR HELE BİR ÜNİVERSİTEYİ KAZAN O ZAMAN SENDEN İYİSİ OLMAYACAK ŞU DÜNYADA! İŞ SANA GELECEK, CEBİN PARA GÖRECEK"

Gerçi bu şuanki ekonomik koşullarda bu yüzyılın gençlerinin pek yutmayacağı mısralar bunlar. Yutmayın da zaten. Üniversite üniversite diye yıllarca ağartmayın saçınızı başınızı. İnternetin öyle uçsuz buçaksız imkanları var ki vizyonunuzu geniş tuttuğunuzda ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Kendi projelerinizin olması için illa özel liselerde mi eğitim görmelisiniz? Kaliteli bir vizyon için illa aileden mi zengin olmalısınız? 
HAYIR HAYIR HAYIR! 
Bilgisayarı sadece Facebook, Twitter, İnstagram için değil kendin için kullanmayı öğrenmekle başla. O kullandığın sosyal medya uygulamaları nasıl yapıldı? Kim yaptı? Yaparken neyi hayal etti? 
Çok basit bir adım at ve İnterneti yararlı bir şekilde kullanmaya başla. 
O zaman yaşın kaç olursa olsun hangi koşullarda olursan ol eninde sonunda istediğin hedefe yürümeye başlıyorsun. Çünkü her ne kadar inkar ederlerse etsinler artık dünya görmediğimiz ama sürekli içinde yaşadığımız İNTERNET'te devam ediyor. 
Haberlerden dizilere, filmlerden programlara, uygulamalardan icatlara, her şey hatta insan algısı bile İNTERNET'in var ettiği bir düzen içerisinde şekilleniyor. 
Ya onun bilinçsiz bir parçası olursun ya da bilinçine vararak parçadan ziyade onu var eden olursun. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar