Advertisement

Nasıl Stil Sahibi Olunur? - 6 altın öneri - Sadelik Şıklıktır

Trend olan her ürünü almak ve üzerimize geçirmek gibi tuhaf bir istek oluşuyor içimizde. Bunda reklamların çok büyük katkısı olduğu gibi sosyal medyanın da büyük bir etkisi var. O Instagram hesabında gördüğünüz çizme, şu blogger da gördüğünüz deri ceket çok güzel değil mi? Ya değilse? Ya sadece çoğunluk giyiyor bende giymeliyim kesin çok güzeldir hissinden başka bir şey değilse? Zaten o kıyafet ya da aksesuardan dolabınızda vardır. Bir başka rengi ya da benzer modeli.
Moda bu. Her 2-3 ayda bir yeni bir şeyler üretmeleri ne kadar mümkün olabilir seri üretim fabrikalarının. Bugün beyaz düz bir tişört yarın ise beyazın üzerine yama yapılmış bir tişört.
Yılın rengi sarı, hayır yılın rengi mor, hayır hayır yılın rengi kırmızı! Futbol takımına oyuncu seçer gibi renk belirledikleri yetmezmiş gibi her sene biraz daha yırtık pırtık ürün kakalamaya devam ediyor markalar :D.
Elbette kendi modasını, kendi tarzını bulmaya çalışabilirsiniz. Zaten bu düşüncede olan insanlar kendini belli eder. Öyle her trend olanı almazlar, ortamın durulmasını beklerler, seçtikleri ürün tam da onların tarzı olur. Yani kendi zevklerini şipşak moda buysa onu seveyim düşüncesiyle değiştirmez ki bence bu çok güzeldir.
Düşünsenize önünüze konulan her yemeği yer misiniz? Ispanak brokoli sevmeyen birine bunları vermek zulüm olur. Ya da her kitap türünü ya da her yazıyorum diyen yazarı okur musunuz? Tercihiniz o an vitrinleri süsleyenden mi yana olur tozlu raflarda bekleyenlerden mi? İşte stil tam da bu noktada kendini göstermeye başlıyor.
Aa burada sakın günceli takıp etme, dünyada ne olup bitiyor bilme, kim ne demiş kulak asma falan demiyorum.

Naçizane fikrim her vitrinini yenileyen markaya paranı çarçur etme.

Markaları çok sık takip etmen şart değil tabi eğer bir modacı ya da eleştirmen değilsen.
Tıpkı kahve zevkin, yazar seçimin, iştahın gibi bir şey kıyafet. Ben genellikle kıyafet seçemem. Onlar beni seçer. Kulağa komik geldiğinin farkındayım. Ama gerçek bu. Genellikle online alışverişi tercih ederim hatta yaptığım alışverişlerin %99'u internetten olur. Çünkü onlarca insanı bekleyip, yorgun argın kıyafet deneyip ay bu olmadı şu bedenini de deneyeyim diyecek gücüm yokkk! Vallahi yok. Ciddi bir enerji israfı.
Ayrıca uyandırayım bir çok marka örneğin Zara, internet dükkanlarının kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Yeni bir mağaza açmak yerine internet mağazasını geliştiriyor. Çünkü kadınlar artık ciddi ciddi interneti tercih ediyor. Hele ki şu Kara Cumadır, sezon indirimleridir, bunlar gidilebilen ama asla sağlam dönülemeyen alışveriş günlerdir bence :D.
LAFI BİR KEZ DAHA ÇOOK UZATTIM! AMA NAPAYIM SİTEM ETMEDEN GEÇEMİYORUM :) Neyse o zaman nasıl şık ve stil sahibi olabiliriz bunun hakkında neler yapabiliriz kısaca kendi deneyimlerimden yararlanarak açıklayayım.


1. İlk önce nasıl bir giyim tarzından hoşlanıyorsunuz bunu belirlemeniz lazım. Spor mu resmi mi daha çok sokak tarzı mı? Ya da birbirine


2.Şimdi ne alakası var diyenler için beğendiğiniz giyim tarzının her daim belli kilit parçaları oluyor. (Bazen bir ceket, bazen bir ayakkabı gibi...) Hangi giyim tarzları hoşunuza gidiyorsa ona göre dolabınızdaki parçaları daha iyi kombinleyebiliyorsunuz. Yani hoşunuza giden tarzı belirlediğinizde dolaptaki kıyafetler daha kaliteli şekilde kombinleniyor. Ya da dolabınızda ihtiyaç duyduğunuz parçalar değişebiliyor. Bu sayede alacağınız yeni bir kıyafetin sadece 1 kez giyilme ihtimalini sıfıra düşürebiliyorsunuz.

3. Pinterest! Kesinlikle bu uygulama telefonunuzda yoksa kesinlikle indirin. Bu sitede milyon tane örnek kombin bulabilirsiniz(sadece moda değil aklınıza gelebilecek her alandan fotoğraflar bulabilirsiniz). Her giyim tarzına uygun mükemmel kombinler görebilirsiniz. Ayrıca daha önce rast gelmediğiniz çok hoş parçaları da bulabiliyorsunuz. Bir tişört, bir çanta bazen bir ayakkabı... Göz alıcı bir program. İlla telefondan indirmeniz gerekmiyor. Direkt bilgisayardan da Pinterest'e girebilirsiniz! Aşağıda benim tarzıma yakın bir kaç kombin örneği var.








4. O sene moda olan yani trendlerin farkında olun. Tabi her gün takip edin demiyorum. Genellikle seneye damgasını vuran trendler Instagram fashion-bloggerları tarafında sonbahar aylarında yavaş yavaş gösterilmeye başlıyor. Instagram ne alaka demeyin çünkü moda ve kozmetiğin büyük kitlelere pazarlandığı en önde gelen mecralardan biri haline geldi son yıllarda. Bunları uygulamanız mecburi değil elbette. Ama içlerinden stilinize uygun olanları uygulayabilirsiniz. Örneğin bu sene küçük hatta neredeyse yokmuş gibi gözüken gözlükleri aşırı beğeniyorum. Mutlaka yakın bir zamanda o tarz bir gözlük alacağım.


5. Marka takıntılısı olmayın! Mesela kimileri ikinci el giyinmeyi asla tercih etmez. Ya da Vintage mağazaları hoş değildir onlar için. Ama aslına bakarsanız bu tarz mağazalarda oldukça stil olan ürünler bulabilirsiniz. Özellikle bir kombini şık ya da rüküş gösterecek takılar konusunda vintage mağazalar bir harika. Örnek olarak İnstagram'dan severek takip ettiğim Vintage İstanbul'u verebilirim. Bir yüzükler bir kolyeler saatler buluyorlar ki aklınız durur. Markaların milyonlarca ürettiği ürünler mi? Yoksa vintage bir mağazada sadece size ait olacak yıllanmış ama kalitesini hala yitirmemiş hoş bir parça mı? Şu fotoğraflara bir bakın derim. Bence bu gibi vintage mağazalar takı için ilk durağınız haline gelmeli.



6. Son olarak stilinizi oluştururken buldumcuk olmayın. Yani onu da aldım bunu da aldım hepsini takıcam bananeeee! demeyin. Rica edeceğim sizden. Elinize geleni takıp takıştırmak, bir arada güzel durmayan renkleri kombinlemek, bir de o renk ve giyime uymayan ayakkabı - çanta seçimi yapmak? Yapmayın böyle şeyler. Kıyafet ile ayakkabı birbirini tamamlayan etmenler olduğuna göre stil tarzlarının birbirini yakalayabileceği ya da tezat kaçmayacağı bir yerde durmamız gerek. Örneğin bir ceket pantolon takım altına hoş bir spor ayakkabı seçilebilir. Ya da kot - kot giyim altına şık bir rugan giyilebilir. Bence bunun en iyi durduğu isim Gigi Hadid. Giyim tarzı konusunda çok beğenerek takip ediyorum. Sizde zevkine güvendiğiniz kişileri takip edebilir onların uyguladığı giyim tarzlarından feyz alabilirsiniz. 

Peki sizin stiliniz nasıl? Sizler kendi giyim zevkinizi neye göre şekillendiriyorsunuz? Modaya mı yoksa zamansız parçalara mı önem veriyorsunuz?

Yorum Gönder

0 Yorumlar