Advertisement

FANTASTİK CANAVARLAR NEDİR VE NERELERDE BULUNUR?- FİLM YORUMUM


FANTASTİK CANAVARLAR NEDİR VE NERELERDE BULUNUR?

KOCAMAN BİR MERHABA HARRY POTTER SEVERLER! 
Ve hayatının küçük bir kısmında bile olsa Harry Potter izlemiş olanlar!
J.K. Rowling'in hayal gücü ve kalemine olan hayranlığım bir kez daha pekişti. Bir kez daha aşık oldum yarattığı hikayelere. Bambaşka olan o dünyalara. Bazen şüpheye düşmüyor değilim hani! Ya gerçekten böyle dünyalar varsa ve biz bu dünyalarda ki her şeyden bir haber olan mugglelarsak? Düşüncesi bile üzücü. 

Harry Potter sevenler için harika bir atıştırmalık Fantastik Canavarlar! 

Film 2 saat sürüyor. İlk 40 dakikası biraz yavaş ilerliyor. Hatta ben o dakikalarda ne bu ya diye sitem bile ettim. Harry Potter'dan sonra böylesine yavaş bir şeyler çekilmiş olmamalı falan dedim. Ama sonrasında gelen aksiyon, duygu yüklü sahneler ve büyücüler laflarımı gerisin geri tıktı ağzıma. Son 50 dakikayı soluksuz izledim. Ayrıca Hogwarst'tan Albus Dumbledore'dann bahsedilen sahneler çok kısa olsa bile istemsizce gözleriniz doluyor. J.K keşke bir seri daha devam ettirse diyorsunuz. Ama her şey tadında bırakılmalı değil mi?
Filmde bol bol fantastik yaratık göreceğiz. Bir adet büyücü olan hayvan bakıcısının bu hayvanları koruması ve onları doğal yaşamlarına kavuşturması hakkında verdiği mücadeleyi izliyoruz. Bu önemli şahsın adı ise: Newt Scamander. Çok tatlı bir karakter. Kimseye zarar gelmesini istemiyor. Ne bu hayvanlara ne insanlara ne de büyücü dünyasına. Peki bu fantastik yaratıklara nerede bakıyor dersiniz. Bavulunda. Evet evet. Bir bavulda!
Bu öyle bir bavul ki bir hayvanat bahçesi gibi çeşitli canlılarla dolu olan bir dünyayı içinde barındırıyor. Fakat bir nevi veteriner de sayılan Newt bir gün bavulunu büyülü olmaya olmayan yani bir Muggle karıştırıveriyor. İşte tüm macerada böyle başlıyor. Bavulun kapağı büyülü olmayan tarafından açılınca ortaya tadından yenmeyecek bir dizi olay oluşuveriyor. Ortalık karışmış, mugglelar delirmiş, fantastik canavarlar etrafta cirit atarken başka büyük bir bela daha ortaya çıkıveriyor.
Bir tür ruh emiciyi andıran bir kara büyü. New York'a musallat oluyor ee bizim zavallı Newt'ten biliyorlar bunu da. Senin etrafa saldığın canavarlar yapmıştır diye ceza kesiliyor. İlk kez büyücülük dünyasında ki ölümü bu denli farklı göstermişlerdi. O ortam baya ürkütücüydü. Ama tahmin edersiniz Newt kendini kurtaracak akla sahip bir büyücü.
Tabi buradan kurtuldu diye diğer tüm belaları da başından attı diyemeyiz. Dediğim o ruh emici kılıklı şeyle yüzleşmesi gerekiyordu. Çünkü o her şeyin kurtarılabilir olduğuna inanıyor. En kötünün bile kurtarılma şansı olduğunu düşünüyor. Ve hikayenin bence ana fikri de burada yatıyor bence. Her kötünün içinde bir iyi her iyin içinde ise bir kötülük var. Ama her ne kadar kötü olursa olsun her canlı kurtarılmaya değerdir. Onun farklı görünüşü yaşamını elinden almak için asla yeterli bir sebep olamayacaktır.
Yani lafın özü BAYILDIM! Hem ana fikre hem anlatışına hem Harry Potter'dan taşıdığı izlere, hem de J.K Rowling'in inanılmaz zekasına bayıldım. Darısı benim ve benim gibi fantastik yazmak isteyen yazar adaylarının başına!
Mutlaka izleyin filmi ve hayal gücü denen şeyin nasıl uçsuz bucaksız olduğunu görün. Fantastik kelimesinin hakkını sonuna kadar hak eden bir film!
(Ayrıca içinde çok çok kısa da olsa bir adet Johnny Deep var. Sevenlerine duyurulur!)

Fragman için:

Yorum Gönder

0 Yorumlar